C-64
|
04-08-2009, 14:41 24
![]() |
|||
|
|||
C-64
Miałem okazję popykać w podstawówce u kolegi. Naprawdę zaawansowana technologia kasetowa. Wczytywało z kasety magnetofonowej gre co zwykle trwało dobrych pare/pare naście minut. Najbardziej pamiętam grę Giana Sister taka kolejna wersja Mario, ale bardzo grywalna. Zbierało się kryształy i rozdeptywało przeciwników.
|
|||
11-10-2009, 18:56 11
![]() |
|||
|
|||
RE: C-64
A ja mialem przyjemnosc miec
![]() |
|||
11-10-2009, 19:00 29
![]() |
|||
|
|||
A pamiętasz grę International Karate? To była znakomita bijatyka, mało pamiętam z tego sprzętu, bo nie miałem na własność, brat kiedyś pożyczał i przez trochę u nas leżał. Akurat ta gra bardzo zapadła mi w pamięć. Pamiętam, że tło w jednym etapie było bardzo podobne do tego, co później się pojawiło w Żółwiach Ninja Tournament Fighters z Pegasusa, czyżby inspiracja?
![]() Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :> Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu. |
|||
11-10-2009, 19:01 48
![]() |
|||
|
|||
Te kasety to była masakra, kumpel miał commodorca, czasem chodziłem do niego pograć. Nie raz jak ustawiał głowicę musiałem wychodzić z pokoju- rozumiecie jeden fałszywy ruch i trzeba zaczynać od nowa
![]() [img][/img]
|
|||
17-11-2009, 01:49 49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2011 17:57 14 przez SebaSan1981.)
![]() |
|||
|
|||
To pierwsza platforma do gier jaką widziałem na własne oczy i miałem na własność. Od C64 zaczęła się moja przygoda z grami. Juz wspominałem w innym temacie że pierwszą odpalona gra był Fernandez. Poza nim grałem w bardzo wiele gier sportowych, kosmicznych i kowbojskich (np. Plucie do kufli, Dojenie krów) ale najbardziej i tak uwielbiałem grać w:
-Commando 64 -HERO -Treasure Island Dizzy!!! Dizzy choć najdłużej się wgrywał ze wszystkich gier (i trzeba było oddzielnie ustawiać głowicę dla kasety z tą grą) to był chyba najczęściej odpalaną przeze mnie grą. Potem dopiero na pegasusie spotkałem się z przygodami Dizzy'ego (Golden Five). Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link. |
|||
13-02-2010, 21:55 44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2010 21:56 53 przez sisinio.)
![]() |
|||
|
|||
Ja przepadałem nad grą 3D Chempionship Snooker ( chyba jakoś tak) to była super gra. Pamiętam jak w nią maniaczyłem w czasie przerwy w przedszkolu ^^ i jeszcze Koło Fortuny III
![]() |
|||
16-02-2010, 17:17 22
![]() |
|||
|
|||
Wiele gier na C-64 to wczesne wersje tytułów na pegazłoma. Ogólnie jednak grając w pegazłomowe ich odpowiedniki czuć jak starą maszyną jest commodore od razu chce się włączyć nesa i identyczne tytuły z większą ilością kolorów lepszym dźwiękiem. Wg. mnie na commodore Bruce Lee wymiata.
![]() |
|||
13-02-2011, 21:50 25
![]() |
|||
|
|||
tak tylko wrzucam, może komuś się choć na chwilę, jak mnie, serce uraduje
![]() echhhhhhh Jeśli jesteś użytkownikiem i masz jakiś problem lub pytanie, to najpierw zadaj je NA FORUM, a nie przez pw/gg. Oczywiście możesz zignorować powyższe zdanie, ale nie zdziw się, że ja zignoruję Twoją wiadomość. :> Cicha woda tak mocno rwała, że wpadł pierwszy z brzegu. |
|||
26-05-2011, 18:17 30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2011 15:08 24 przez minimoog.)
![]() |
|||
|
|||
Ja mam emulator CCS 64. Kubek w kubek Commodore 64! Na razie mam tylko demo "The blue Gnerk". Niewiele. Jak znajdziecie coś w odpowiednim formacie (np. *.t64, *.d64, *.prg), to przyślijcie mi na maila minimoog@wp.pl.
Proszę! PS ![]() |
|||
29-05-2011, 15:02 40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2011 15:31 26 przez minimoog.)
![]() |
|||
|
|||
OK. Mam już cztery gry. Ale to mało. Mianowicie Robbo, Hans Kloss, Galaxian i Frankenstein.
Ale jak coś macie, to proszę, pzryślijcie na maila (w powyższej wiadomości) Wrzucam remake "The Blue Gnerk" zrobiony wczoraj przeze mnie. Kompatybilny z Windows. Mam nadzieję, ze będzie można pobrać, bo inaczej post bez sensu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości