Odpowiedz 
Chce się upewnić.
20-03-2020, 14:27 47
Post: #1
Chce się upewnić.
Witam wszystkich.

Ostatnio kupiłem nesa i podłączyłem do gniastka. Po podpięciu dioda mi się nie świeciła. Niewiem czy konsola działa bo nie mam jeszcze gry do niej. Więc czy jak będe miał gre to czy konsola będzie mi działać czy nie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
20-03-2020, 17:58 39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2020 18:09 42 przez Veigan. Powód: Drobne poprawki - literówki, interpunkcja itp.)
Post: #2
RE: Chce się upewnić.
Dioda konsoli powinna się świecić (normalna praca) bądź migać (jeśli jest problem z blokadą regionalną proste do naprawy) po wciśnięciu przycisku power i wyświetlać szare tło jeśli się nie świeci i nie wyświetla szarego tła to znaczy że jest coś nie tak (najlepiej szybko odłączyć )

zdjęcie blokady regionalnej Zarejestruj się, klikając tutaj, by zobaczyć link.

z ciekawości zapytam ile za nią zapłaciłeś ? pytam ponieważ sam niedawno też kupiłem nesa w pełni sprawnego samą jednostkę za 100zł bez padów i zasilacza
jakiego zasilacza użyłeś do podpięcia konsoli ? powinien być 9V AC 1.3A
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-04-2020, 11:55 59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2020 12:50 09 przez DrGunter.)
Post: #3
RE: Chce się upewnić.
Jeśli chodzi o konsole to miałem z zasilaczem wersji NES-002E jednym padem kablem antenowym zapłaciłem 298,15 zł+wysyłka bo kupiłem używany z Niemiec.

A tak wygląda naklejka do niego.

Model NO.NES-002E
PRI 220-230V 50Hz 17W
SEC 9-9.4V ~ 1.3A
POWER SUPPLY FOR USE WITH
(SUPER) NES CONTROL DECK ONLY
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-04-2020, 23:40 39
Post: #4
RE: Chce się upewnić.
Zasilacz orginalny powinno być wszystko w porządku sprawdzałeś go chociaż multimetrem ? przełączonym oczywiście na napięcie zmienne AC abyśmy mogli wykluczyć jego awarię niby nie ma co się tam zepsuć bo jest tylko sam transformator ale zawsze lepiej sprawdzić
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2020, 09:57 52
Post: #5
RE: Chce się upewnić.
cóż nie sprawdzałem, ale z chęcią się dowiem jak to zrobić.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2020, 14:23 14
Post: #6
RE: Chce się upewnić.
Podłączasz sam zasilacz do sieci przełączasz na mierniku funkcję na mierzenie napięcia zmiennego i podłączasz sondy do zasilacza


Załączone pliki Miniatury
   
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2020, 16:32 33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2020 18:23 23 przez DrGunter.)
Post: #7
RE: Chce się upewnić.
Sprawdziłem i dowiedziałem się, że prond nie płynie. Wygląda na to że trzeba kupić inny zasilacz.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-04-2020, 19:48 34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2020 19:48 34 przez Veigan.)
Post: #8
RE: Chce się upewnić.
Ja bym go rozebrał i sprawdził co się dzieje czy podaje napiecie przy samym wyjściu z trafa chyba że nie masz umiejętności no to nie polecam bo tam jest niebezpieczne napięcie 230V w pobliżu może tylko kabel jest uszkodzony ale jeśli zdecydujesz się na zakup zasilacza to nie bierz chińskiego szajsu pomimo poniesionych kosztów szkoda konsoli bierz orginalny zasilacz nintendo
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości